Ga naar Content
Noord-Holland

Tweede verdachte verhoord in zaak Patricia Paay

24 maart 2017, 18.10 uur · Aangepast 24 maart 2017, 18.21 uur
Door: · Foto: Shutterstock / NH Nieuws

HOOFDDORP De politie heeft een tweede verdachte verhoord in de zaak rond de verspreiding van de seksvideo van Patricia Paay. Het gaat om een 44-jarige man uit Lelystad.

De man wordt volgens de politie onder meer verdacht van computervredebreuk, smaad en belediging. Hij is betrokken bij een social media-account dat de beelden heeft geplaatst en is daar gisteravond over verhoord. 

Patricia Paay deed in februari aangifte bij de politie van de verspreiding van de video, waarin te zien is dat ze plasseks heeft met iemand. Half maart werd al een man uit Beverwijk opgepakt die daarmee in verband wordt gebracht. 

Lees ook: Joling wil dat sekstapeverspreider wordt aangepakt: "Knieschijf eruit schieten"

De politie doet verder onderzoek naar de zaak, onder andere naar nog meer personen die de beelden op social media hebben geplaatst. Zo wordt er bijvoorbeeld onderzoek gedaan op Twitter naar mensen die deze beelden hebben geplaatst. Zij worden verhoord als verdachte. 

Mensen die iets iets met de verspreiding van de beelden te maken hebben, wordt verzocht zich te melden bij het onderzoeksteam van de politie via 0900-8844.