Ga naar Content
Noord-Holland

Ajax-supporters herdenken Carlo Picornie met paginagrote rouwadvertentie

23 maart 2017, 12.00 uur · Aangepast 23 maart 2017, 15.52 uur
Door: · Foto:

AMSTERDAM/BEVERWIJK Het is vandaag precies twintig jaar geleden dat hooligans van Ajax en Feyenoord de 'Slag bij Beverwijk' uitvochten. Ajax-fan Carlo Picornie kwam bij die zeer gewelddadige vechtpartij om het leven. Vandaag wordt hij herdacht in De Telegraaf.

In de krant is een paginagrote rouwadvertentie afgedrukt met daarbij de tekst: 'In memoriam, Carlo. We'll never forget'. De advertentie is geplaatst namens de fanatieke supporters van de F-Side en alle andere Ajacieden, zo valt te lezen.

Picornie was op 23 maart 1997 het enige dodelijke slachtoffer van de massale knokpartij tussen leden van S.C.F. Hooligans (Feyenoord) en de F-Side (Ajax). Zij troffen elkaar op de A9 ter hoogte van Beverwijk. 

Lees ook: Hoofddader 'Slag bij Beverwijk' heeft nu zitplaats in skybox de Kuip

Gisteren werd bekend dat een van de hoofddaders van de Slag bij Beverwijk tegenwoordig weer in genade is aangenomen. Deze oude hooligan, Leonardo Pansier, heeft nu zelfs een zitplaats in een skybox in De Kuip. Die skybox is van een van de geldschieters van Feyenoord, Hennie Huigen. Pansier werd door justitie aangewezen als verantwoordelijke voor de dood van Picornie.