Ga naar Content

Korfbalbond start campagne om de sport sexy te maken

NOORD-HOLLAND - OORD-HOLLAND Suf, saai en ouderwets, zo'n mandje en die ouderwetse pakjes: korfbal heeft een slecht imago. Daarom start de korfbalbond een campagne, die ervoor moet zorgen dat de typisch Hollandse sport sexy wordt.

Samantha van der Wurff korfbalt al jaren en vindt het niet terecht dat de sport zo'n oubollig imago heeft. "Ik denk dat ze het niet sexy vinden, omdat het heel langzaam gaat. Mensen snappen de spelregels niet. Dat helpt ook niet heel erg mee."

Korfbal heeft ook te maken met vooroordelen. Het is een gemengde sport en zou voor softies zijn. De heren en dames zouden ook samen douchen. Dit klopt allemaal niet, zegt Chanda. "Dat hoor je ook vaak, maar dat is niet waar."

Om het oubollige imago te veranderen, hoef je volgens Samantha de tenues niet sexyer te maken. "Ik denk niet dat als je de korfbaldames minibroekjes zou geven, dat het veel sexyer wordt. Ik vind het rokje dat we nu dragen persoonlijk sexyer."  De korfbalbond begint in april met de campagne om de sport Kte maken.

Foto: