Ga naar Content
Noord-Holland

Robert Molenaar stopt als trainer bij FC Volendam

22 maart 2017, 11.20 uur · Aangepast 24 april 2017, 12.34 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Remko Kool

VOLENDAM Robert Molenaar stopt aan het einde van dit seizoen als trainer bij FC Volendam. Hij is vanaf het seizoen 2015-2016 hoofdtrainer, zijn eerste klus in het betaalde voetbal.

In het eerste seizoen bereikte Molenaar met de Volendamse club de play-offs en dit seizoen ligt het team op koers om hier wederom aan deel te mogen nemen. Technisch manager Misha Salden is Molenaar dankbaar voor zijn tijd bij FC Volendam: "Hij heeft hard gewerkt de club naar een hoger niveau te tillen. We hebben nog een mooi streven om het seizoen fantastisch af te sluiten."

Lees ook: Molenaar: "Ik ben tevreden met het gelijkspel"

Na twee seizoenen vindt Molenaar dat het tijd is voor een volgende stap. "Ik heb veel geleerd bij de club en heb besloten dat ik toe ben aan een logische vervolgstap in mijn carrière", vertelt hij. Op internet wordt hij al gelinkt aan de eredivisieclub PEC Zwolle, maar hij ontkent dat er gesprekken zijn: "PEC Zwolle is een hele mooie club, maar op dit moment ben ik met geen enkele club in gesprek. Wel liggen mijn ambities bij een trainerschap in de eredivisie."

Molenaar is dankbaar voor de afgelopen twee jaar: "Ik wil de supporters bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun aan het team en de club voor de kans die ze mij hebben geboden. Ik heb elke dag met veel plezier met iedereen binnen alle geledingen van de organisatie samengewerkt!"

Hans de Koning
Molenaar volgde bij FC Volendam Hans de Koning op. De oud-doelman van onder meer AZ'67 werd trainer bij Go Ahead Eagles. Afgelopen seizoen promoveerde hij met de ploeg uit Deventer naar de eredivisie. Woensdagochtend werd De Koning ontslagen.

Lees ook: Hans de Koning ontslagen bij Go Ahead Eagles