Ga naar Content

NH Peilt: Spaarrente naar nul procent

NH PEILT Triodos verlaagt als eerste bank in Nederland de spaarrente naar nul procent. Heeft sparen nog zin?

Van bijna niks naar niks
De duurzame bank Triodos had al langer de laagste spaarrente in Nederland. Oktober vorig jaar werd deze al teruggeschroefd naar 0,1 procent. Ook bij andere banken gaat de rente hard omlaag. Dat heeft vooral te maken met het beleid van de Europese Centrale Bank.

Rente op m'n spaarrekening wordt aangepast. Gaat naar 0,0%. Leuk dat fictieve rendement op je belastingaangifte.

— Eric Plankeel (@plankje55) 21 maart 2017

Geld sparen kost geld
In een aantal landen is de rente op spaargeld onder nul gezakt. Dat heet een negatieve spaarrente. Dan betaal je als klant dus rente aan de bank waar je je spaargeld op een rekening hebt staan. Je geld op de bank wordt ook minder waard door de inflatie.

#triodos heeft 0% #spaarrente. Betalen om je geld weg te zetten doe je al. Als het een negatieve rente wordt, alles eraf en cash betalen!

— Ruben (@rubenw201) 22 maart 2017

300 miljard
Ondanks de historisch lage rente blijven Nederlanders flink sparen. Volgens het Nibud hebben we met zijn allen zo'n 300 miljard euro aan spaargeld op de bank.

Wat doe jij?
Blijf jij ondanks de extreem lage rente toch stug doorsparen? Ga je beleggen of geef je alles uit?

NH Peilt is de hele dag online, om 11:20, 12:40 en 16:40 uur op NH Radio en vanaf 17:00 uur bij NH Nieuws op tv. Dan worden ook internetreacties voorgelezen, dus laat jouw mening aan de hele provincie horen en reageer! Reageren doe je door je onderaan deze pagina aan te melden via Facebook. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar [email protected]

Foto: