Ga naar Content
Noord-Holland

Overbuurvrouw die peuter Uithoorn neerstak was goede bekende van familie: "Ze kwam vaker over de vloer"

22 maart 2017, 10.19 uur · Aangepast 22 maart 2017, 15.32 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio/Lorenzo Derksen

UITHOORN De vrouw die de peuter van 3 in Uithoorn gisteravond neerstak, is naar alle waarschijnlijkheid de overbuurvrouw van het meisje.

Daar houdt de politie ernstig rekening mee. De vrouw was op visite bij het gezin en zag op enig moment, toen de moeder buiten een sigaretje aan het roken was, kans het meisje neer te steken met een aardappelschilmesje. "De buurvrouw kwam vaker over de vloer, de familie zorgde een beetje voor haar. Ze scheen veel problemen te hebben en daar kwam ze daar over praten", aldus NH-verslaggever Eline Boshuizen.

Lees ook: Peuter (3) neergestoken in Uithoorn

Na de steekpartij vluchtte de vrouw op een gele fiets en reed naar een flat aan de Beellaan in Uithoorn. Daar sprong zij vervolgens vanaf. De politiehelikopter, ingeschakeld voor de zoektocht naar de vrouw, zag haar liggen. Volgens een politiewoordvoerder had de vrouw 'een historie van verwardheid'.

Lees ook: Buurman neergestoken peuter Uithoorn: "Het is een drama"

Het meisje werd gisteravond rond 18.30 uur neergestoken in haar huis aan de Admiraal de Ruyterlaan. Ze is buiten levensgevaar. Een buurtbewoner vertelt aan NH dat de kleding van het kindje wel flink onder het bloed zat. "Haar hoofd werd omhooggehouden en ze werd op een brancard in de ambulance gelegd."

Zelfmoord? Praat erover. 113 Zelfmoordpreventie, 0900-0113 (24/7 bereikbaar)