Ga naar Content
Noord-Holland

Ex-medewerker stalkt en verspreidt Hitler-filmpjes van werkgever

21 maart 2017, 13.28 uur · Aangepast 21 maart 2017, 14.09 uur
Door: · Foto: ANP

ALKMAAR Een Alkmaarse man die boos is omdat zijn contract bij zijn oude werkgever niet werd verlengd, stalkt en belastert nu al maanden zijn ex-baas in Utrecht via onsamenhangende e-mails die verwijzingen naar Hitler bevatten.

Ook klanten hebben last van deze man, meldt het Noordhollands Dagblad. Michael V. had een jaarcontract bij het softwarebedrijf MaxGrip BV, maar dit werd na afloop van de termijn niet verlengd. Een jaar lang bleef het rustig, maar langzaamaan werden de eerste onsamenhangende mails ontvangen.

Hitler
Erger nog, de ex-werknemer stuurde onder de naam van zijn voormalige chef een mail naar de peroneelsafdeling van Heineken, waarin hij een link naar een filmpje over Hitler toevoegde. Ook naar andere bedrijven stuurde hij mailtjes onder een valse naam, waarin hij zijn ex-leidinggevende uitscheldt en beledigt. 

Lees ook: Stagiair vervuilt klantenbestand Alkmaars bedrijf met porno en Hitlercitaten

Ook verscheen hij vorig jaar oktober plotseling op het kantoor. "Hij oogde verward en na een kort gesprek verdween hij weer", zegt een raadsvrouw tegen de krant. 

De werkgever is het zat, en heeft een rechtszaak aangespannen tegen de stalker. Gisteren zouden beide partijen elkaar treffen in de Alkmaarse rechtbank, waar de Alkmaarse kort geding-rechter J. Gisolf zich over de zaak zou ontfermen.

"Dit moet stoppen"
Twee leidinggevenden van het Utrechtse bedrijf waren vroeg uit de veren om vanuit Den Haag en Den Bosch naar Alkmaar af te reizen voor de zaak. "Dit moet stoppen, straks staat hij op het schoolplein bij mijn kinderen", verklaart een van de leiginggevenden van MaxGrip. Een flinke domper, want de man die hun problemen veroorzaakt, kwam niet opdagen. Hij had ook geen enkele poging gedaan om te weerleggen dat hij de achter de mailstalking zit. 

Stam eist een dwangsom van 10 mille per overtreding tegen de man, met een maximum van een kwart miljoen. De rechter zal op 27 maart zijn uitspraak doen.