Ga naar Content
Noord-Holland

Vrachtwagen en busje in het water na kettingbotsing: meerdere gewonden

21 maart 2017, 13.22 uur · Aangepast 21 maart 2017, 16.51 uur
Door: · Foto: HFV Photo Services / Theo Annes

HEERHUGOWAARD Op de Westerweg bij Heerhugowaard zijn bij een ernstig ongeluk vier personen gewond geraakt. Drie mensen zaten bekneld in hun voertuig, zij zijn er door de brandweer uit gehaald.

Het ongeluk, waarbij vijf wagens betrokken zijn, ontstond in een rijdende file en zorgde voor een ravage op de weg. Twee voertuigen, een busje en een vrachtwagen, zijn daarbij in het water terecht gekomen. De oorzaak van het ongeluk moet nog worden onderzocht, maar wel is duidelijk dat de vrachtwagen op de andere voertuigen botste. 

Opruimen ongeval #N242 Westerweg #Heerhugowaard @NHNieuws pic.twitter.com/31eGlRhuX8

— Anne - NH (@AnneKlijnstra) 21 maart 2017

Er zijn twee traumahelikopters naar de plek gestuurd om medische hulp te verlenen. De ernst van de verwondingen van de slachtoffers is nog onbekend. Twee van de vier gewonden zaten in het busje, een in de vrachtwagen en een in de auto. 

De N242 was in verband met het ongeluk tot 15.30 uur dicht tussen Alkmaar en Middenmeer, maar is inmiddels weer open.

Beruchte weg
De plek van het ongeluk is berucht vanwege files en ongelukken, laten omstanders aan NH weten. Zeker op het weggedeelte tussen de spoorbrug en de afslag naar Heerhugowaard staat het verkeer vaak vast en gaat het regelmatig mis, vertellen zij.