Ga naar Content
Noord-Holland

VIDEO: Passagiers Titan Airways gebruiken zuurstofmaskers tijdens noodoproep

19 maart 2017, 18.50 uur · Aangepast 19 maart 2017, 19.34 uur
Door: · Foto: AIRLIVE net

SCHIPHOL De noodoproep van de bemanning van de Boeing 767 van Titan Airways, het toestel dat vanochtend onderweg van Londen naar de Poolse stad Rzeszów ongepland op Schiphol landde, was het gevolg van een technisch mankement. Door dat mankement ontstonden er problemen met de luchtdruk.

Dat laat de Brandweer Kennemerland weten op Twitter. In een video is te zien hoe de passagiers gebruikmaken van de zuurstofmaskers, die bij problemen met de luchtdruk automatisch uit de compartimenten boven de stoelen vallen. 

Lees ook: Opnieuw mayday op Schiphol: Brits toestel in problemen

In het begin van de video is te zien hoe één van de passagiers een buurman instrueert over het gebruik van het masker. Waar sommige passagiers gespannen voor zich uit kijken, leest een ander door alsof er niets aan de hand is.  

Uiteindelijk slaagden de piloten erin veilig op de Buitenveldertbaan te landen, meldde de LVNL eerder vandaag. Na die voorzorgslanding zijn de passagiers voor de zekerheid nagekeken, maar iedereen bleek ongedeerd. 

Joodse passagiers
Wat bij het zien van de video onmiddellijk opvalt is het grote aantal orthodox joodse passagiers. Navraag leert dat ze onderweg waren naar Rzeszów, om in het nabijgelegen Lezajsk de sterfdag van een rabbijn te herdenken die daar begraven ligt.

In totaal zouden zo'n 20.000 joden van over de wereld naar Polen komen om die herdenking bij te wonen.