Ga naar Content

Radio's 'kietelen' tijdens jubileumbeurs in Egmond aan Zee

EGMOND AAN ZEE Liefhebbers van oude radio's kunnen dit weekeinde hun hart ophalen in Egmond aan Zee. De Nederlandse Vereniging voor de Historie van de Radio is er neergestreken voor het vieren van haar 40-jarig jubileum.

Alles ademt radio in Hotel Zuiderduin dit weekend. De NVHR bestaat 40 jaar en heeft de badplaats uitgekozen om dat te vieren. Dat doen ze met een grote expositie met alle denkbare radio's (en televisies). Van kristalradio-ontvanger, buizenradio tot en met de eerste 'televisie' met een nipkowschijf. Voor de liefhebber van radio- en televisietechniek is het er allemaal te zien.

Reparatiedag
Op zondag kan je met je eigen oude radiootje naar Egmond komen. De leden van de NVHR kijken 'm na en geven hem zonodig een reparatie- of opknapbeurt. "Kom maar met die dingen. We gaan ze gewoon wat kietelen en we proberen ze weer te laten lachen", zegt organisator Dick Zijlmans cryptisch. "Maar ook de eigenaar proberen we te laten lachen. Vaak lukt dat wel".

Kijk op de website van de NVHR voor het programma. De toegang is gratis. Kan je er niet bij zijn? Zondag is NH Leeft Radio live aanwezig bij het evenement in Egmond.