Ga naar Content

Gemeenten Westfriesland: nieuwe dienstregeling NS onacceptabel

HOORN Zeven Westfriese gemeenten hebben een brandbrief naar de provincie gestuurd. Ze maken zich grote zorgen over de plannen die de NS voorbereidt voor de dienstregeling van 2018.

In de brief schrijven de gemeenten dat de nieuwe dienstregeling het busvervoerders onmogelijk maakt om goede aansluiting op de trein te bieden. Zo hebben busreizigers straks minimaal 16 minuten overstaptijd. 

Ook krijgen reizigers in de spits te maken met langere overstaptijden. Zo neemt de overstaptijd van van reizigers van de intercity uit de richting Enkhuizen op de Sprinter richting Purmerend en Zaandam toe van 13 naar maar liefst 26 minuten.

Onacceptabel
"Voor ons zijn de wijzigingen in de nieuwe dienstregeling onacceptabel. We vragen de provincie onze zorg mee te nemen in het advies richting NS", aldus wethouder van Verkeer in Hoorn Samir Bashara. In de brief geeft hij aan dat gemeenten graag willen meedenken over oplossingen.

De provincie laat aan NH weten de zorgen van de gemeenten serieus te nemen en wil een gesprek plannen met de gemeente en de NS om tot een oplossing te komen.

Foto: Gemeente Hoorn