Ga naar Content
Noord-Holland

Boerinnen-in-spé Marit en Claudia genieten van logeerpartij in Canada

13 maart 2017, 22.28 uur · Aangepast 13 maart 2017, 22.47 uur
Door: · Foto: KRO-NCRV / Linelle Deunk

HEILOO / ENKHUIZEN De eerste nacht van de logeerpartij bij boer Riks in Canada zit erop. Claudia en Marit lijken het allebei goed naar hun zin te hebben.

Marit schroomt niet om Riks uit te leggen hoe ze aardappels moet schillen. Ze maakt makkelijk contact en is niet op haar mondje gevallen. En dat is ook boer Riks opgevallen. Hij lijkt het wel te waarderen.

"Momentjes nemen"
"Ik merk wel dat ik hem heel leuk vind, maar ik durf daar nog niet te veel aan toe te geven", vertelt Marit ondertussen het programma. "Ik probeer mijn momentjes te nemen, want het kan zomaar voorbij zijn. En ik wil hem beter leren kennen en dat hij ziet wie ik ben." 

En ook Claudia lijkt haar draai te vinden op het Canadese platteland. In de keuken laat ze de volgende morgen zien hoe ze een heerlijk voedzaam ontbijt op tafel zet. Niet alleen zij geniet ervan om dit te doen voor Riks en de andere twee vrouwen, maar het bevalt de boer ook wel dat er weer een vrouw in zijn keuken staat. "Het is een luxe", lacht hij. "Wel leuk." 

Lees ook: Noord-Hollandse Marit en Claudia proeven van het Canadese boerenleven

Volgende week zondag zie je of Marit en Claudia nog wat langer op de boerderij mogen blijven, want dan moet boer Riks een van zijn drie logees naar huis sturen. Je ziet het op NPO1 om 20.20 uur. 

Bekijk de uitzending hier terug.