Ga naar Content

Stamppotkoning Michel Rekers kookt voor NH en de Voedselbank

AMSTERDAM Michel Rekers, drievoudig wereldkampioen stamppotkoken, bereidde vandaag een van zijn befaamde stamppotten voor de medewerkers van NH. En de opbrengst gaat naar de voedselbank.

De smulsessie is onderdeel van de actie 'Samen koken voor de voedselbank'. Toen de Alkmaarse Michel van de actie hoorde, twijfelde hij geen moment en meldde zich aan bij June Hoogcarspel van NH Radio. Michel is blij dat hij op deze manier iets kan doen voor de voedselbank. "Ik zie mensen om me heen, ook kennissen, die het gewoon heel zwaar hebben om hun hoofd boven water te houden", legt Michel uit.

Stamppot carbonara
De stamppotten van Michel zijn niet zomaar stamppotten. Je kunt het zo gek niet bedenken of hij maakt er wel een gerecht van. Voor de medewerkers van NH kookte hij vanwege de lente een heuse stamppot carbonara. 

Tijdens de lunchpauze, als de NH-medewerkers lekker smullen, legt Michel ze uit welke ingrediënten hij heeft gebruikt. "Prei, spek, bospaddestoelen, peterselie, ravioli met truffel, serranoham, parmezaanse kaas en sausje van room en mosterd. Dat is het eigenlijk."

Donaties
Het bevalt de werknemers goed, want als June Hoogcarspel de vrijwillige donaties voor het eten bij elkaar optelt, komt ze op een flink bedrag voor de voedselbank. Wil je weten hoe veel? Dat zie je in het filmpje.

Michel hoopt binnenkort ook voor de klanten van de voedselbank zelf te mogen koken. "Want deze mensen verdienen het zeker om een keer lekker te eten."