Ga naar Content
Noord-Holland

Hilversummers kunnen stempas afhalen op het stadhuis: "Bezorging is fout gegaan"

13 maart 2017, 17.34 uur · Aangepast 13 maart 2017, 18.06 uur
Door: · Foto: ANP

HILVERSUM Honderden Hilversummers bleken vandaag geen stempassen gekregen te hebben. Ze krijgen hem alsnog in de bus of kunnen hem afhalen bij de gemeente.

De gemeente had eind vorige week al 'ongeveer driehonderd meldingen' binnen van mensen die nog geen pas hadden, vertelt woordvoerster Jeltje van Oudheusden aan NH. Die woonden allemaal in de postcodegebieden 1211 en 1217. 

Lees ook: Honderden Hilversummers nog steeds zonder stempas

Veel van die mensen hebben inmiddels een vervangend exemplaar opgestuurd gekregen. Maar de gemeente weet nog niet zeker dat iedereen nu voorzien is van de pas die nodig is om te kunnen stemmen.

Gemeentehuis
"Als je denkt van 'Hee, ik heb nog steeds geen stempas ontvangen', dan klopt er iets niet", zegt Van Oudheusden. "Dan moet je even aan de bel trekken en zelf naar het gemeentehuis komen." Daar kan iedereen met een ID-kaart alsnog zijn of haar stempas claimen. 

De fout voor het ontbreken van de stempassen ligt volgens Van Oudheusden niet bij de gemeente Hilversum. "Dat heeft echt met de bezorging te maken. Bij PostNL is iets niet helemaal goed gegaan."

Het ging in Hilversum wel vaker niet helemaal goed met de stempassen. In 2010 liet een bezorger zijn tassen vol passen achter op het postkantoor. In 2012 werden veel van de stempassen niet of verkeerd bezorgd door een drukfout.