Ga naar Content
Noord-Holland

Verkeer op A9 stilgelegd voor gevallen man in Haarlemse achtertuin

13 maart 2017, 15.12 uur · Aangepast 13 maart 2017, 18.51 uur
Door: · Foto: Politie Haarlem

HAARLEM Het verkeer op de A9 bij Rottepolderplein is aan het begin van de middag enige tijd stilgelegd om een gewonde man in een Haarlemse tuin zo snel mogelijk de broodnodige medische hulp te kunnen geven.

De man kwam rond 12.30 uur lelijk ten val in de achtertuin van een woning aan de Vergierdeweg in Haarlem-Noord. Onmiddellijk werden er twee ambulances naar de straat gestuurd, maar gezien de ernst van zijn verwondingen was ook de inzet van een trauma-arts gewenst.  

Omdat de dienstdoende trauma-artsen op dat moment ergens anders medische hulp verleenden, was niet direct één beschikbaar. Daarop werd besloten het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis te rijden, en de snelst beschikbare trauma-arts onderweg op te pikken.

Dat gebeurde dus op het Rottepolderplein, waar de piloot de traumahelikopter op het asfalt landde en de trauma-arts zodoende kon overstappen op de ambulance om het slachtoffer te behandelen. Over de aard van z'n verwondingen is niets bekend. 

Reguliere procedure
Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio is een 'ontmoeting' tussen ambulance en traumahelikopter 'een reguliere procedure' die vaker wordt uitgevoerd om een trauma-arts sneller op de plek van bestemming te kunnen krijgen.

De politie coördineert in zo'n geval de afsluiting en zet de weg af. In dit geval liep het verkeer op de A9 en de A200 ongeveer een kwartier vertraging op.

De Traumaheli #Lifeliner1 is geland op de #A9 thv knooppunt #Rottepolderplein voor rendevous met ambulance uit de Vergierdeweg #Haarlem https://t.co/WrOm6F0Slx

— Traumaheli-MMT.nl (@TraumaheliMMT) March 13, 2017

Verkeer Rottepolderplein staat stil ivm landing traumahelikopter. Enige vertraging tot heli weer is opgestegen @vid pic.twitter.com/Pbwv9LjBoo

— Politie Haarlem (@POL_Haarlem) March 13, 2017