Ga naar Content
Noord-Holland

Hardleerse treinbedelaars verzamelen bijna driehonderd euro boete

10 maart 2017, 17.26 uur
Door: · Foto: Facebook NS Veiligheid & Service

AMSTERDAM Twee Roemeense bedelaarsters zijn meerdere malen beboet nadat ze hardnekkig bleven bedelen in treinen en op stations. De boetes liepen uiteindelijk op tot bijna driehonderd euro.

Leden van de spoorwegpolitie die in burger op station Amsterdam Sloterdijk liepen, zagen hoe de twee vrouwen daar geld van iemand kregen. Het was niet voor het eerst dat ze deze vrouwen betrapten op bedelen en dus werden de twee beboet. De eerste keer kostte dat ze negentig euro.

Andere ingang
De bedelaarsters verlieten daarop het station, maar kwamen al snel via een andere ingang weer binnen. Net voor ze de trein konden pakken, werden ze staande gehouden. Ze bleken geen vervoersbewijs bij zich te hebben. Dat kwam ze op een extra vijftig euro te staan.

Ondanks het verzoek het station te verlaten, stonden de vrouwen een paar minuten later alweer in de hal. Boete voor het niet opvolgen van een aanwijzing: negentig euro.

Reisverbod
Het bleek het tweetal niet ontmoedigd te hebben want later op de dag werden ze aangetroffen op Utrecht Centraal. Wederom zonder vervoersbewijs. Dat kostte ze dit keer nog eens 57,50 euro. Ook kregen ze een reisverbod aan hun broek. De volgende keer dat ze in een station of trein gepakt worden, mogen ze naar de rechter.