Ga naar Content
Noord-Holland

Opnieuw Connexxion-bus bekogeld met stenen

10 maart 2017, 11.30 uur · Aangepast 10 maart 2017, 11.51 uur
Door: · Foto: Shutterstock

HEEMSKERK Voor de tweede keer deze week is er in Heemskerk een Connexxion-bus met stenen bekogeld. Rond 22.15 uur gingen er op de Marquettelaan twee ruiten aan diggelen.

Op het moment van de bekogeling zaten er drie passagiers in de bus. Zij zijn niet gewond geraakt, laat de politie weten. Net als de buschauffeur hebben zij niet gezien wie de stenen gooide.  

Lees ook: Weer ruiten Connexxion-bus ingegooid in Heemskerk

Maandagavond was het raak in de Beethovenstraat. Ook toen sneuvelden er ruiten, maar zat er op de chauffeur na niemand in de bus. Naar aanleiding van die bekogeling liet de gemeente Heemskerk weten extra camera's op te hangen.  

Lees ook: Heemskerk neemt maatregelen tegen 'busterreur'

Daarnaast wordt er een particulier beveiligingsbedrijf in de arm genomen. De beveiligers zouden in ieder geval twee weken surveilleren. Of die twee weken inmiddels zijn ingegaan, is niet bekend. 

Lees ook: Rover: "Connexxion moet meehelpen daders vinden"

Het openbaar vervoer is een geliefd doelwit onder vandalen in Heemskerk. Sinds maart vorig jaar zijn in het dorp in ieder geval zes bussen bekogeld. Bewoners vermoeden dat de vernielingen het werk zijn van een groep hangjongeren. 

Oproep: Zat jij gisteren in de bekogelde bus? Neem dan contact met ons op via [email protected]!