Ga naar Content
Noord-Holland

McDonald's Vreelandseweg komt er: protest mocht niet baten

9 maart 2017, 13.52 uur · Aangepast 9 maart 2017, 16.30 uur
Door: · Foto: Vytautas Kielaitis / Shutterstock.com

HILVERSUM De plannen voor de McDonalds aan de Vreelandseweg in Hilversum gaan door. Ondanks de protesten van bewoners zegt de gemeenteraad ja tegen de komst van die nieuwe McDonalds.

De handtekeningenactie die door een groep boze bewoners was gestart uit angst voor veel overlast, mocht niet baten. Gisteravond stemde een kleine meerderheid in de Hilversumse raad in met een grote vestiging van het fastfoodrestaurant, inclusief McDrive.

Lees ook: Hilversum komt in opstand tegen komst McDonalds

Coalitiepartijen VVD, D66 en CDA kregen steun van de ChristenUnie. Opvallend genoeg stemde de coalitiepartij SP tegen, aangezien de partij niet overtuigd is van de verkeersveiligheid op de rotonde Vreelandseweg-Diependaalselaan, zo meldt HilversumsNieuws.

Honderden Hilversummers, zowel voor- als tegenstanders, waren gisteravond naar de raadzaal gekomen voor het oordeel. Uiteindelijk keerden de 'McDonalds-tegenstanders' teleurgesteld terug naar huis. Roelof van Bruggen, de eigenaar van de grond, is daarentegen opgelucht over het besluit. Ook de beoogde franchise-ondernemer Robbert-Jan Somers is blij met het besluit van de raad.