Ga naar Content
Noord-Holland

Medewerker Tata Steel overleden na onwelwording tijdens werkzaamheden

8 maart 2017, 17.20 uur · Aangepast 8 maart 2017, 20.46 uur
Door: · Foto: Shutterstock

IJMUIDEN Een 27-jarige Beverwijker is vanmiddag onwel geworden tijdens werkzaamheden bij Tata Steel. Hij overleed later in het AMC.

De man is tijdens werkzaamheden aan een transportband door nog onbekende oorzaak onwel geworden. Hij is vervolgens met behulp van de brandweer uit de fabriek waar hij aan het werk was gehaald. Daarna werd hij per ambulance naar het AMC vervoerd, waar hij later overleed.

Zes andere mensen die in de nabijheid van de Beverwijker stonden toen hij onwel werd, zijn voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht. Zij zijn nagekeken in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, maar bleken ongedeerd.

Lees ook: Zeven gewonden bij ernstig incident bij Tata Steel

Het ongeval gebeurde rond 11.30 uur in het Sinterfabriek. Bronnen meldden eerder op de dag al dat er een koolmonoxidelek was, maar Tata Steel kan dat niet bevestigen.

'Koolmonoxidelek uiterst onwaarschijnlijk'
De woordvoerder van het bedrijf, Robert Moens, zegt dat een koolmonoxidelek uiterst onwaarschijnlijk is. "De man was in de buitenlucht aan het werk en er zijn geen aanwijzingen voor koolmonoxidevergiftiging. Op dit moment is er geen aanleiding om te veronderstellen dat het ongeval met bedrijfsactiviteiten te maken had", zegt Moens tegen NH.

Hij sprak ook zijn medeleven uit over het overlijden van de medewerker. "Onze gedachten gaan uit naar zijn familieleden. Het is niet duidelijk wat er is gebeurd. Er wordt onderzoek gedaan en zijn collega's worden opgevangen."