Ga naar Content

Rolstoelbakfiets gehandicapte Kris gestolen: "Het is gewoon niet eerlijk"

ALKMAAR Dieven zijn er vannacht in Alkmaar vandoor gegaan met de rolstoelbakfiets van de gehandicapte Kris. De diefstal heeft de familie Coumans diep getroffen, want de fiets is heel belangrijk voor hen.

Dorine, de moeder van Kris, schrok vanmorgen enorm toen ze de voortuin inliep. "De bakfiets stond altijd hier met twee sloten er op", vertelt ze aangeslagen. "Vannacht stond de fiets van onze oudste zoon er tegen aan en die hebben ze heel netjes weggezet." 

Zonder sporen achter te laten hebben de dieven, met de bakfiets, de voortuin weer verlaten. Zonder een idee te hebben welke emotionele schade ze hebben aangericht. "De waarde voor ons als gezin en voor Kris is onbetaalbaar", treurt Dorine. "Nu is de fiets in letterlijke zin ook bijna onbetaalbaar, want het is een speciaal aangepaste fiets en kost duizenden euro's."

Niet eerlijk
De 12-jarige broer van Kris vindt het ook verschrikkelijk wat het gezin is overkomen. "We gingen altijd naar Heiloo om ijsjes te halen en dat kan nu allemaal niet meer", treurt hij. "Nou, het kan wel, maar niet meer met Kris. Het is gewoon niet eerlijk."

"Kris zelf heeft door zijn handicap een functioneringsleeftijd van 9 maanden en heeft dus niet in de gaten wat er allemaal gebeurd is. Zijn moeder daarentegen is zeer aangeslagen en weet dat het fietsen haar zoontje altijd ontzettend gelukkig maakte. "De fiets is echt voor Kris om hem het leven te laten beleven. De wind door zijn haren en de regen in zijn gezicht. Ik ben dus vooral verdrietig en heel erg boos." 

Boos en verdrietig
Het verdwijnen van de fiets maakt het hele gezin boos en verdrietig. Een nieuwe bakfiets kost veel geld. "En wij kunnen geen nieuwe kopen", besluit Dorine. 

Het gezin hoopt dat de zwarte bakfiets van het merk 'T Mannetje met behulp van oplettende mensen terug gevonden kan worden. Ze vragen iedereen die iets heeft gezien zich te melden bij de politie Alkmaar.