Ga naar Content
Noord-Holland

Vrouw moet hond wegdoen vanwege in gezicht gebeten buurmeisje

2 maart 2017, 23.48 uur
Door: · Foto: AT5 / Archief / Hugo A. Quintero G.

AMSTERDAM Een hondeneigenaresse in Amsterdam moet van de rechter haar nieuwe hond wegdoen vanwege haar getraumatiseerde buurmeisje. Het 6-jarige meisje werd vorig jaar augustus in haar gezicht gebeten door de vorige hond van de buurvrouw. Deze hond is toen afgemaakt, maar nu heeft de buurvrouw dus weer een nieuwe hond.

Het meisje, een Syrisch vluchtelingetje met de naam Lyana, was vorig jaar eind juli aan het spelen in haar achtertuin, is te lezen in Het Parool. Ze ging door het hek naar de hond van de buurvrouw en werd door hem gegrepen. Het meisje raakte zwaargewond in haar gezicht, brak haar neus, oogkas en traanbuis en liep diepe bijtwonden op.

Lees ook: Meisje (6) door pitbull in gezicht gebeten

De hond moest na het incident worden afgemaakt. Het meisje hield een ernstig trauma over aan het voorval. Nu de buurvrouw een nieuwe hond heeft, durft Lyana niet meer naar buiten. De familie wil dan ook graag verhuizen, maar woningcorporatie Eigen Haard heeft nog geen nieuwe woning voor ze gevonden.

Lees ook: Broer van meisje (6) dat door pitbull werd aangevallen: "We durven haar nog niet in de spiegel te laten kijken"

De rechter heeft nu in ieder geval ingegrepen. Hij besloot gisteren dat de buurvrouw binnen drie dagen op zoek moet naar een alternatief verblijf voor haar nieuwe hond, totdat de familie verhuisd is. De strafzaak naar aanleiding van het bijtincident loopt ook nog.