Ga naar Content
Noord-Holland

Overlast op station Den Helder door hardnekkige stroomstoring: "Lichte chaos"

2 maart 2017, 13.57 uur · Aangepast 2 maart 2017, 15.11 uur
Door: · Foto: Google Streetview

DEN HELDER Door een storing is het station van Den Helder de hele ochtend en een deel van de middag verstoken geweest van elektriciteit. Dat was niet alleen behelpen voor reizigers, die niet op gebruikelijke manier konden in- en uitchecken, maar ook voor de paar ondernemers die op het station zijn gevestigd.

"We konden geen boeketten maken en de kassa werkte niet", vertelt Samantha van bloemenkiosk Nuyens. "Gelukkig is ons pinapparaat draadloos en was hij volledig opgeladen." 

De stroomstoring heeft geen gevolgen gehad voor het treinverkeer, maar reizigers liepen wel tegen de nodige problemen aan. "Ze konden niet in- en uitchecken", vertelt de bloemenverkoopster. "Daarvoor moesten ze naar de conducteur."

OV-fiets
Helemaal vlekkeloos ging dat niet, zo blijkt uit een tweet. "Stroomstoring op Den Helder, in- en uitchecken niet mogelijk. Lichte chaos aldaar", schrijft Frank Disseldorp. Ook gebruikers van de OV-fiets liepen tegen problemen aan. "Ik kan m'n ov-fiets niet inleveren vanwege stroomstoring op Den Helder", schrijft Ruurd. "Wat nu?"

Rond 12.45 uur was de storing verholpen, zo laat de medewerkster van de bloemenkiosk weten. 

@NS_online stroomstoring op Den Helder , in- en uitchecken niet mogelijk. Lichte chaos aldaar

— Frank Disseldorp (@c64frank) March 2, 2017

hi @NS_online @NS_Stations ik kan mn ov fiets niet inleveren vanwege stroomstoring op Den Helder, wat nu?

— Groningen Revisited (@GronRevRuurd) March 2, 2017