Ga naar Content

Kringloopwinkel kan huur niet meer betalen na inbraak

HAARLEM Bij kringloopwinkel De Schalk aan het Terschellingpad in Haarlem zijn in de nacht van maandag op dinsdag bij een inbraak sieraden en een kluis gestolen. Daardoor wordt het moeilijk voor de winkel om de huur te betalen.

Eigenaresse Nacima Khelfi vertelt dat het een enorme ravage was toen ze de volgende dag binnenkwam. "Door de hele winkel lagen glassplinters. Ik kan blijven stofzuigen". Naast de ravage is ook de buit een domper voor Nacima. In de meegenomen kluis zit namelijk 2.000 euro en die kan de winkel hard gebruiken. "Daar moeten we de huur mee betalen, dus ik weet even niet meer wat we nu moeten doen".

Het geld is ook bestemd voor de verwendag, een dag voor mensen met weinig geld. "Maar ook die dag kan nu niet meer doorgaan". Nacima hoopt dat de verhuurder van het pand coulant is en dat de winkel gewoon open kan blijven.

Op de Facebookpagina van de kringloopwinkel zijn beelden te zien van de inbraak. Nacima hoopt de schade op de daders te kunnen verhalen, zodat ze de huur deze maand kan betalen.

Foto: