Ga naar Content
Noord-Holland

'Ernstige verkeershinder' verwacht bij verwijderen damwand sluizencomplex IJmuiden

27 februari 2017, 20.51 uur · Aangepast 27 februari 2017, 21.48 uur
Door: · Foto: Rijkswaterstaat

IJMUIDEN Automobilisten die gebruikmaken van de wegen over het sluizencomplex in IJmuiden moeten van 6 tot en met 17 maart rekening houden met 'ernstige verkeershinder'.

Rijkswaterstaat waarschuwt vandaag dat de wachttijden in de genoemde periode flink kunnen oplopen. Reden voor de mogelijke vertraging is het verwijderen van een 65 meter lange damwand uit de vorig eeuw, die bij graafwerkzaamheden voor de nieuwe zeesluis werd gevonden.  

Om te voorkomen dat de bouw van de nieuwe zeesluis vertraging oploopt, heeft de aannemer besloten de damwand zo snel mogelijk te verwijderen.  Als het gevaarte wordt verwijderd, kan het verkeer slechts in één richting tegelijk over de buitendeur van de Noordersluis.

Lees ook: Priegelwerk bij sluizen IJmuiden straks verleden tijd: "Weer de grootste van de wereld"

Als de buitendeur gesloten is omdat er een schip door de sluizen wordt geleid, begeleiden verkeersregelaars het het verkeer over de binnendeur. Omdat die verbinding smal is, kan dat slechts in één richting tegelijk en zal het verkeer in de andere richting moeten wachten.  

Rijkswaterstaat adviseert iedereen die niet op het sluizencomplex hoeft te zijn, het gebied te mijden. Als alternatieve route wordt de Velsertunnel aangeraden. De scheepvaart heeft geen last van de werkzaamheden.