Ga naar Content
Noord-Holland

Noord-Hollandse Claudia en Marit mogen logeren bij boer Riks

26 februari 2017, 23.26 uur · Aangepast 1 maart 2017, 13.23 uur
Door: · Foto: KRO-NCRV / Linelle Deunk

HEILOO/ ENKHUIZEN De Heiloose Marit en de Enkhuizense Claudia zijn vanavond in het programma 'Boer zoekt Vrouw' beiden uitgekozen door de in Canada wonende boer Riks. Zij mogen nu een week samen met de tevens uitgekozen Eline blijven logeren op zijn boerderij.

Boer Riks ging aan het begin van de uitzending gezellig met vijf vrouwen op 'dagdate'. Er werden worsten gemaakt, hooivorken gegooid en het zestal had vooral veel lol met elkaar. 

Tijdens het eten merkt Marit op dat Riks haar wel de baas kan. "Normaal ben ik degene die altijd een steekje onder water geeft", zegt ze. "Maar het is ook wel fijn als iemand anders dat een keertje terug doet en je eens op je plaats zet."

Claudia geeft na het eten voor de camera toe dat ze wel kriebels heeft voor Riks. Ook al is het wel moeilijk voor haar, omdat ze tweeënhalf jaar geleden haar man verloor. "Als je je maatje kwijtraakt, ben je op een gegeven moment weer op zoek naar een nieuw maatje", zegt ze geëmotioneerd. "En ik denk dat Riks dat wel voor mij kan zijn."

Logeren
Boer Riks vertelt na afloop hoe hij de dag vond en welke dames hij graag op zijn boerderij zou willen hebben. "Het is echt heel moeilijk", zegt hij. "Nummers één en twee daar ben ik wel uit, maar nummer drie is lastig." Uiteindelijk kiest hij voor Eline, Marit en Claudia. 

Wil je weten hoe het de Noord-Hollandse dames vergaat op de boerderij van Riks? Dat zie je aanstaande zondag om 20.20 uur op NPO 1. 

Foto: KRO-NCRV / Linelle Deunk