Ga naar Content

Van den Brom ziet spelers vechten tegen zichzelf

ALKMAAR De wedstrijd tussen AZ en PEC Zwolle toonde twee gezichten. Voor rust speelde de ploeg van John van den Brom redelijk goed, maar na rust was het niet best. "Zij scoren en vervolgens zie je dat het wat doet met het vertrouwen."

"De eerste helft hadden we constant druk op PEC. We kregen niet altijd kansen, maar wel mogelijkheden. De jongens geven dan de reactie die ze moeten tonen na afgelopen donderdag. In de tweede helft ging PEC iets anders spelen, maar dan mag het niet zo zijn dat we in een paar minuten drie honderd procent kansen weggeven. Het wordt vechten tegen jezelf", analyseert de Alkmaarse oefenmeester het duel tegen de ploeg uit Overijssel. 

Op het wedstrijdformulier stonden een aantal nieuwe namen in vergelijking met donderdag tegen Olympique Lyon. Van den Brom koos zondagmiddag niet voor Friday, maar Weghorst in de spits. Op het middenveld was er een plaatsje ingeruimd voor Til ten koste van Seuntjens. Verder zat Jahanbakhsh op de bank en stond de Noor Jonas Svensson rechtsback in plaats van Johansson. De Alkmaarse coach gaf later aan dat hij moest veranderen in de opstelling. "Ik heb niet één wissel gedaan, die te maken had met donderdag. Je hebt drie wedstrijden in de week en donderdag tegen Cambuur is ontzettend belangrijk. Als trainer moet je door deze wedstrijd durven heen te kijken. Daarom kon ik een aantal jongens niet laten starten."

"We hebben een dag meer rust in vergelijking met de wedstrijd van afgelopen donderdag. Ik verwacht dat iedereen fit is en dat we er dan staan", spreekt de oefenmeester vol vertrouwen over de halve finale van de beker tegen Cambuur Leeuwarden.

De wedstrijd tussen de twee halve finalisten begint donderdag om 20.45 uur en is live te volgen op de radio in NH Sport Extra.

Video #161251
Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe