Ga naar Content

Wout Weghorst: "Blij dat ik mocht beginnen"

ALKMAAR Met Wout Weghorst in de spits bleef AZ zondagmiddag tegen PEC Zwolle op 1-1 steken. De aanvaller scoorde niet en baalde van het teleurstellende resultaat.

"De eerste helft denk ik dat we het goed doen. We spelen vrij aardig en creëren een paar kansen. De tweede helft komen we niet goed uit de kleedkamer. Dan zie je dat het vertrouwen niet groot is en er angst in de ploeg komt."

Veerkracht
Drie minuten na rust zorgde Thomas voor de 0-1, waarna AZ zichtbaar wankelde. Menig verzuimde vervolgens de thuisploeg de genadeklap toe te dienen. Weghorst: "Dan zie je dat we in een moeilijke fase zitten. Toch tonen we wel veerkracht en proberen de stand recht te trekken. We scoren de gelijkmaker en dan hoop je dat de 2-1 valt, maar het zit niet mee."

Basisplaats
Waar Weghorst in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen Olympique Lyon door trainer John van den Brom werd gepasseerd, mocht hij zondag weer 'gewoon' in de basiself beginnen. "Ja ik had ook vernomen dat de trainer kritiek op me had. Daar zeg ik verder maar niks van. Ik was blij dat ik vandaag mocht beginnen. Ik was niet heel erg verrast. De voorbijgaande weken hebben we, los van Lyon-uit, een serie goede wedstrijden neergezet. Dat deden we in een formatie waarin ik er ook in stond."

Foto: Pro Shots/Ed van de Pol