Pak slaag voor AFC tegen Jong Vitesse

26 februari 2017, 15.53 uur · Aangepast 27 februari 2017, 14.59 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Remko Kool

AMSTERDAM In een doelpuntrijk duel heeft AFC in de tweede divisie niet kunnen winnen van Jong Vitesse. Op sportpark Goed Genoeg stond er na negentig minuten 2-6 voor Jong Vitesse op het scorebord.

De eerste grote kans van de wedstrijd was na ruim twintig minuten voor de thuisploeg. Nadat Jesse twee verdedigers had uitgespeeld schoot de aanvaller vervolgens te slap in. Na ruim een half uur was de eerste echt grote kans voor Jong Vitesse direct raak. AFC werkte de bal in de verdediging niet goed weg en de bal kwam bij Fortes terecht. Die bedacht zich niet en schoot de bal in de verre hoek achter AFC-keeper Sándor, 0-1. Vijf minuten voor de rust was AFC tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker. Eerst werd een mooie vrije trap van Bosma door Vitesse-keeper Brummel uit de kruising getikt en uit de daarop volgende corner wist Jansen het doel net niet te vinden.

Jong Vitesse schoot uit de startblokken in de tweede helft en verdubbelde na vier minuten de voorsprong. In eerste instantie bracht AFC-keeper Sándor nog redding, maar in de rebound was het opnieuw raak voor de Arnhemmers. Archeffay was de maker van de 0-2. Niet veel later werd ook nog 0-3 voor de bezoekers. Dit keer was het Osman die scoorde. Nog geen minuut na de 0-3 kregen de Amsterdammers via een doelpunt van Koopman toch weer een klein beeetje hoop, 1-3. Na een uur was de wedstrijd weer helemaal open. Van den Brink bracht AFC terug tot één doelpunt verschil, 2-3. Waar iedereen dacht dat AFC door zou gaan, viel twee minuten na de aansluitingstreffer het doelpunt aan de andere kant. Acheffay bracht het verschil weer op twee, 2-4. Twee minuten voor tijd werd het nog erger voor AFC. Agrafiotas maakte er zelfs nog 2-5 van. En nog was de gifbeker niet leeg voor AFC. In de laatste minuut zorgde Color ook nog voor de 2-6.

Ondanks de nederlaag blijft AFC zevende. Uit 21 wedstrijden behaalden de mannen van Ton du Chatinier 33 punten.

Opstelling AFC: Sándor, Willemsen, Goedkoop, Van Zweeden, Kulhan, Van den Brink, Bosma, Jansen, Richard, Jesse en Koopman

Opstelling Jong Vitesse: Brummel, Lelieveld, Najah, Oude Kotte, Faye, Klein-Holte, Calor, Osman, Fortes, Zhang en Acheffay