Ga naar Content

Nog veel te weinig muzikanten voor record Grootste Band: "Al speel je neusfluit, kom er bij"

HAARLEM De Chinezen hebben vorig jaar het record gevestigd van 996 muzikanten die tegelijk optraden. In Haarlem trad toen ook al de Grootste Band van Nederland op met ruim 200 gitaristen, drummers en zangers. En nu willen ze het wereldrecord verbreken. Alleen zijn er nog ruim 600 muzikanten te weinig.

Van verslaggever Geja Sikma

Tot nu toe hebben ruim 400 muzikanten zich opgegeven om 28 mei op het Nieuwe Energieterrein aan het Spaarne samen te spelen. En niet één, maar een hele set van vijf nummers. Onder muzikale leiding van Leo Blokhuis worden in ieder geval 'Jaihouse Rock' van de Blues Brothers, 'Proud Mary' van Ike & Tina Tuner en 'That's the way I like it' van KC & The Sunshine Band die dag gespeeld. De komende maanden worden nog twee nummers bekendgemaakt. 

Lees ook: Terugkijken: de Grootste Band van Nederland in Haarlem

Het optreden van ruim 200 muzikanten vorig jaar op de Grote Markt in Haarlem smaakte naar meer. Initiatiefnemer Alain Timmers wil niets liever dan het wereldrecord in het Guiness Book of Records verbreken. "Al speel je mondfluit, of neusfluit. Als je heel leuk op een harp kan spelen, kom erbij. Kan je niet zo heel erg goed zingen, kom er evengoed bij."

Lokken
Sabeau Remelink uit Warmenhuizen zong vorig jaar ook al mee. Dit jaar heeft ze haar vader, de bekende Westfriese saxofonist Dick Remelink, ook overgehaald om mee te spelen. "Mijn vader zit al zo lang in het vak en hij heeft met zoveel mensen in Nederland gespeeld." Volgens Sabeau is hij de perfecte man om meer leden te lokken voor de Grootste Band

En ook de enthousiaste 12-jarige drummer Ties is weer van de partij. "Het is leuk om met zo'n grote groep mensen heel hard muziek te kunnen maken."

Op het verlaten terrein tussen de oude fabrieken in de Waarderpolder komt dat wel goed. Het galmt er in ieder geval lekker. 

Foto: NH Nieuws / Dio van Maare