Ga naar Content
Sport

LIVE NH Sport extra met AZ-PEC Zwolle

26 februari 2017, 12.17 uur · Aangepast 27 februari 2017, 15.10 uur
Door: · Foto: Proshots / Ed van de Pol / NH Nieuws

ALKMAAR Komt AZ de knock-out van Lyon te boven of niet? Zondagmiddag spelen de Alkmaarders hun eerste wedstrijd na de vernederende 7-1 nederlaag tegen Olympique. PEC Zwolle is in het AFAS Stadion de tegenstander. Je kunt het duel rechtstreeks op de radio volgen in een extra uitzending van NH Sport die om 14.00 uur begint.

Trainer John van den Brom zal koste wat het kost tegen PEC Zwolle een goed resultaat willen halen. Niet zozeer voor de strijd om plek vier in de eredivisie, maar ook omdat donderdag alweer de halve finale in het KNVB-bekertoernooi wacht tegen Cambuur. Ook dat duel zendt NH Sport rechtstreeks op de radio uit.

Vorige week verspeelde AZ in de slotfase onnodig punten tegen Willem II (1-1). Van PEC moet gewonnen worden. Het elftal van trainer Ron Jans staat op de dertiende plaats en staat maar vier punten boven een nacompetitieplek voor promotie/degradatie. De cijfers zijn dik in het voordeel van de thuisploeg die dertig jaar geleden voor het laatst wonnen in Alkmaar. Eerder dit seizoen was AZ in de uitwedstrijd dankzij goals van Wout Weghorst en Guus Til PEC de baas,

Edward Dekker doet vanaf 14.00 uur verslag vanuit het AFAS Stadion. Erik Jan Brinkman gaat op zoek naar mooie verhalen rondom dit duel. Rob Wtenweerde is je presentator.