Ga naar Content
Noord-Holland

Keeper nationale elftal Syrië hoopt in Zaanse asielopvang op nieuwe club

26 februari 2017, 09.14 uur · Aangepast 27 februari 2017, 15.13 uur
Door: · Foto: Shutterstock

ZAANDAM Tarek Karboutli was keeper van het Syrische elftal maar ontvluchtte zijn thuisland. Hij zit nu zijn asielprocedure uit in Zaanstad maar wil het liefst weer voetballen.

Zijn vrouw en kinderen vertrokken nadat hun huis een jaar eerder gebombadeerd was twee jaar geleden al naar Denemarken. Toen Tarek Karboutli zelf werd opgeroepen voor de dienstplicht, besloot hij ook naar Europa te vertrekken.

Opvang
Omdat zijn smokkelaars alleen contacten in Amsterdam hadden, kwam hij daar twee jaar geleden na een maandenlange reis terecht in plaats van bij zijn familie in Denemarken. Hij koos voor een asielprocedure en wacht de uitkomst daarvan af in een opvang in Zaanstad.

Het gaat slecht met hem in de opvang. "Ik ben depressief. Ik heb geen trek", vertelt hij aan het Parool. "Ik ben zelfs gaan roken."

Van Persie of Robben
Hij speelde al eens mee met een amateurclub maar wil het liefst weer professioneel voetballen. "Ik moet er uiteindelijk toch mijn brood mee verdienen." Als het hem zelf niet lukt, hoopt hij op een mooie voetbalcarrière voor zijn zoon in Nederland. "Geen keeper, maar een spits. Net als Van Persie of Robben."