Vrouwen Telstar houden koploper Ajax op gelijkspel

25 februari 2017, 20.56 uur · Aangepast 27 februari 2017, 15.17 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Remko Kool

VELSEN-ZUID Koploper Ajax ging in de vrouwen eredivisie op bezoek bij Telstar en moest met een 1-1 gelijkspel terug naar Amsterdam.

In een vermakelijke eerste helft zette Ajax al vroeg druk. Dat resulteerde wel in een aantal corners en kansen, maar doelpunten vielen er niet. Ook Telstar had wat kansjes, maar ook de ploeg van Gideon Dijks wist niet te scoren in de eerste helft.

Na de rust had Ajax de wind mee en kreeg weer veel corners te nemen, waaraan de verdediging van Telstar de handen vol had. Na ruim een uur spelen kwam de koploper op voorsprong door een doelpunt van Desiree van Lunteren. Telstar probeerde naar het eind van de wedstrijd toe nog wat te forceren door Alex Baarda in te brengen als aanvallende wissel. Twee minuten later was Telstar dicht bij de gelijkmaker met een schot op de paal en drie minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd viel die gelijkmaker dan toch. Katja Snoeijs (foto) was de maker.

Ajax blijft ruimschoots de koploper met 48 punten uit 18 duels en heeft daarmee negen punten voorsprong op FC Twente. Telstar staat vijfde met 16 punten uit 17 duels.

Opstelling Telstar: Martens: Duppen, Ursem, Wuring (Baarda/83), V.d.Velden (Duppen/63), Visser, Snoeijs, Roof, Bakker, Visser, Hopman (Verleg/75)

Opstelling Ajax: Sarasola, V.d.Most, Koster, Philtjens, Kaagman, De Ridder (Vugts/70), Van Lunteren, V.d. Bighelaar, Zeeman, Oudemast (Pieete/70), Reichardt