Ga naar Content
Noord-Holland

Ook Texelse politie waarschuwt nu voor travellers

25 februari 2017, 21.01 uur · Aangepast 27 februari 2017, 15.17 uur
Door: · Foto: Facebook Politie Heerhugowaard

TEXEL De politie op Texel waarschuwt eilandbewoners voor zogeheten travellers. De afgelopen dagen zijn er meerdere meldingen binnengekomen over deze rondreizende malafide klusjesmannen.

Dat schrijft de Texelse politie op Facebook. De klusjesmannen zijn al langer actief in Noord-Holland, maar voor zover bekend is het de eerste keer dat ze hun diensten op Texel aanbieden. 

Lees ook: Bejaarde vrouw opgelicht door malafide klusjesmannen

Het gaat doorgaans om Engelssprekende mannen met Iers accent die zich verplaatsen in bestelbusjes met Engelse of Ierse kentekenplaten. Ze bieden hun diensten, waaronder gevel- en dakgootreiniging en tuinbestrating, vaak tegen zeer lage kosten aan.  

Duurkoop
Goedkoop blijkt echter duurkoop wanneer er ongevraagd meerwerk in rekening wordt gebracht", schrijft de politie. "Of het geleverde werk blijkt niet van de afgesproken kwaliteit te zijn." Als ze niet het gevraagde bedrag krijgen, kunnen ze betaling op een 'intimiderende of zelfs agressieve manier' afdwingen. 

Door voortdurend rond te reizen, wisselende identiteiten aan te nemen en hun kentekenplaten verwisselen, slagen ze er vaak in uit handen van de politie te blijven. Wie te maken krijgt met travellers wordt desalniettemin dringend verzocht contact op te nemen met de politie.