Ga naar Content

Obdammer legt eigen pad aan naast Westfrisiaweg

OBDAM Obdammer Jos van Kampen heeft zijn eigen weg aangelegd, pal naast de Westfrisiaweg. Hoewel de laatstgenoemde weg dankzij de werkzaamheden in de buurt vaak voor irritatie zorgt bij weggebruikers, levert het ook bijzondere initiatieven op.

Het gecreëerde pad blijkt een welkome aanvulling voor hondenbezitters. "Ik vind het ook echt iets voor hem om dat te doen", aldus een blije hondenuitlater. "Hij is altijd heel positief bezig in het dorp. Ik vind het een heel leuk initiatief."

Dat er veel mensen eerder door de blubber heen moesten, was voor Van Kampen de reden een pad aan te leggen. "Ik reed hier langs en kwam in de bagger", aldus de wegenbouwer. "De hondenbezitters zitten dus ook allemaal in de prut. Dus ik ben daarom begonnen om voor hen een weg aan te leggen."

Jos Heijmanspad
Het is naast een oplossing voor de Obdamse hondenbezitters ook een boodschap voor de gemeente en aannemer Heijmans. Jos hoopt een signaal af te geven en doet dat ook met een passende naam: het Jos Heijmanspad. Een knipoog naar het bouwbedrijf, maar ook om de optie tot een gesprek open te houden. "Je moet op een goede manier de aannemer laten zien hoe het moet", legt hij uit. "Dan kun je ook nog een opbouwend overleg voeren en om de tafel zitten."

De wegenbouwer is zelfverzekerd dat het pad zal blijven liggen. "We krijgen het voor elkaar dat wanneer de weg er ligt, dat ook het Jos Heijmanspad er ligt", klinkt het vol vertrouwen. 

Foto: