Ga naar Content
Noord-Holland

Kaarsenmakerij Heerhugowaard failliet, personeel in onzekerheid

25 februari 2017, 17.10 uur · Aangepast 27 februari 2017, 20.09 uur
Door: · Foto: Shutterstock/Google Streetview

HEERHUGOWAARD Ruim tweehonderd medewerkers van de Heerhugowaardse kaarsenmakerij Parcan zitten in onzekerheid, nu hun werkgever failliet is verklaard.

Het bedrijf aan de Kelvinstraat schrijft in een verklaring op haar website dat het bedrijf de afgelopen jaren een 'grote transitie' heeft doorgemaakt, maar dat er onvoldoende geld beschikbaar is om de productie voort te zetten.

Omdat zowel aandeelhouders als de bank op basis van gunstige toekomstperspectieven onlangs nog verliezen en investeringen financierden, komt het faillissement vrij onverwacht.

Plan
"Het plan was en is om Parcan op alle fronten verder te professionaliseren, zodat zij er in de loop van 2017 klaar voor is om op concurrerende wijze te opereren, wat zou moeten resulteren in een stabiele solvabiliteit."

De curator is momenteel in gesprek met diverse geïnteresseerde partijen over een overname of doorstart. Volgens ingewijden zouden er twee partijen die interesse zouden hebben het noodlijdende bedrijf over te nemen. Eind volgende week wordt hierover meer duidelijkheid verwacht. 

Productie gaat door
Tot die tijd worden productieproces en leveringen voortgezet. "De hinder die leveranciers, personeel en klanten mogelijk ondervinden, wordt daarmee tot een minimum beperkt", besluit het bedrijf.