Levi Opdam bezorgt Jong AZ nipte overwinning

25 februari 2017, 15.24 uur · Aangepast 27 februari 2017, 15.23 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Remko Kool

HAARLEM In de tweede divisie komt de titel voor Jong AZ met de week een stapje dichterbij. In Haarlem was de ploeg van trainer Martin Haar dit keer te sterk voor Koninklijke HFC. Het werd 0-1.

Het eerste half uur was voor de koploper uit Alkmaar. Koninklijke HFC kon niet meer doen dan fel tegenhouden. Het overwicht leverde geen grote kansen op voor de ploeg van trainer Martin Haar. De thuisploeg loerde, buiten enkele kleine mogelijkheden voor Haarmans en Beeren, zonder succes op de counter. De eerste echte grote kans zagen de toeschouwers pas zeven minuten voor de rust. Van der Linden schoot een vrije trap voor Jong AZ op de lat. Enkele minuten later was het wel raak voor de koploper. Een schot van grote afstand van Opdam verdween achter HFC-keeper Van Rossum in het doel, 0-1.

In het begin van de tweede helft liet Koninklijke HFC zich voor het eerst serieus voor het doel van AZ-keeper Olij zien, maar uit de kluts wilde de bal er niet in. Kort daarna kon Beeren net niet bij een voorzet en even later ging een kopbal van Tamerus uit een vrije trap van Castien net naast. Aan de andere kant ging een kopbal van Jong AZ tegen de paal. In het tweede bedrijf was het spel meer in evenwicht. Na de kans voor Jong AZ was het weer de beurt aan de thuisploeg. Beeren kwam een haar te kort om een voorzet van Hols in het doel te koppen. In de slotfase ging HFC-verdediger Opoku nog mee naar voren om de gelijkmaker te forceren, maar buiten een schot van Volkert leverde dit geen grote kansen op.

Jong AZ vergroot door de overwinning de voorsprong op de concurrentie. Uit 23 wedstrijden behaalden de Alkmaarders 55 punten.

Opstelling Koninklijke HFC: Van Rossum, Hols, Wilffert, Opoku, Volkert, N. Castien, Haarmans (Van Soest/80), De Kwant (Sterling/46), Boer (Sam-Sin/80), Beeren en Tamerus

Opstelling Jong AZ: Olij, Opdam, Hatzidiakos, Van der Linden, Wijndal, Jacobs, Koopmeiners, Einarsson, Stengs, Doodeman en Boadu