Ga naar Content
Noord-Holland

Inbrekers halen nat pak en worden opgepakt

25 februari 2017, 12.01 uur · Aangepast 27 februari 2017, 15.25 uur
Door: · Foto: Politie IJmond

LUTJEBROEK Twee inbrekers (25 en 21) hebben afgelopen nacht in Lutjebroek een nat pak gehaald en werden ook nog eens opgepakt door de politie. De mannen hadden eerder rond 02.30 uur ingebroken in een supermarkt aan de Fresialaan.

De politie ging na de melding van de inbraak zo snel mogelijk poolshoogte nemen bij de supermarkt. Bij aankomst zagen de agenten twee mannen wegrennen en zetten ze de achtervolging in. 

De verdachten sprongen vlakbij de P.J. Jongstraat en de Rozendwarsstraat het ijskoude water van een sloot in. Dat weerhield de agenten er niet van er achteraan te springen. Zij konden zo de 25-jarige man in de kraag vatten, maar raakten de 21-jarige man kwijt.

Met een behulp van een politiehond en zelfs een politiehelikopter is er gezocht naar de ontsnapte man. Uiteindelijk kon deze de kou niet meer aan en gaf hij zich bibberend aan bij de politie. 

Nader onderzoek bij de supermarkt wees uit dat de mannen de supermarkt nog niet binnen waren gedrongen. Wel werden er op hun vluchtroute meerdere inbrekersvoorwerpen aangetroffen. Beide verdachten zijn meegenomen naar het bureau.