Ga naar Content
Noord-Holland

Doorrijder van bed gelicht na aanrijding met fietser

25 februari 2017, 10.20 uur · Aangepast 27 februari 2017, 15.27 uur
Door: · Foto: Martin Damen/ beeldbewerking NH

AMSTERDAM (AT5) Een automobilist heeft vannacht een fietser gewond achtergelaten na een ongeval in Amsterdam-Oost. Het ongeval gebeurde rond 04.50 uur op de Flevoparkweg.

De fietser werd bij het oversteken aangereden door een bestuurder van een grijze BMW. Volgens getuigen kwam de automobilist met zeer hoge snelheid vanaf de Amsterdamsebrug. De bestuurder reed na het ongeval door en liet de gewonde fietser achter. 

Het slachtoffer is gewond door een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. De rechterzijspiegel van de auto werd bij het ongeval teruggevonden. De bijbehorende auto werd niet veel later teruggevonden op een afgesloten bedrijventerrein op de Cruquiusweg.

Met een hondengeleider en een politiehelikopter werd in de omgeving naar de verdachte gezocht. Daarop heeft de politie bij het bedrijventerrein een woning opengebroken en een man van zijn bed gelicht. De man is aangehouden en zit vast.

De auto en fiets zijn in beslag genomen voor sporenonderzoek. De politie zal een bloedproef afnemen om te kijken of de bestuurder had gedronken.