Ga naar Content

Grote brand bij autobedrijf in Den Burg onder controle

DEN BURG In de werkplaats van een autobedrijf aan Schilderend in Den Burg heeft vanavond een felle brand gewoed. Op foto's is te zien dat de vlammen uit het dak sloegen. Rond 23.00 uur, ruim vier uur na het uitbreken van de brand, gaf de brandweer het sein brand meester.

Omdat de brand ook tussen het plafond en het dak woedde, kostte het de brandweer meer tijd dan gebruikelijk om het vuur te blussen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend, maar volgens een verslaggever ter plaatse zijn er explosies gehoord. 

Auto's uit pand
Er zijn geen slachtoffers gevallen en er is geen asbest vrijgekomen. Bewoners van vijf naastgelegen woningen zijn uit voorzorg uit hun woningen gehaald en worden in de wijk opgevangen. De eerste auto's zijn inmiddels uit het pand gehaald, zo is te zien op onderstaande beelden:

Video #161203

#brand Schilderend Den Burg #Texel. Bewoners van naastgelegen woningen zijn uit voorzorg uit woningen en worden in de wijk opgevangen.

— Veiligheidsregio NHN (@vrnhn) February 24, 2017

#brand Schilderend Den Burg #Texel. Er zijn geen slachtoffers. Betreft brand in werkplaats van autobedrijf. Brandweer is aan het blussen.

— Veiligheidsregio NHN (@vrnhn) February 24, 2017