Ga naar Content

Passagiers gecrasht vliegtuig laconiek: "Besef nu pas dat we gecrasht zijn"

SCHIPHOL De meeste passagiers van het vliegtuig dat aan het eind van de middag bij landing op Schiphol door zijn gestel zakte, blijven er vrij laconiek onder. 

"Het voelde erg hobbelig toen we aan kwamen vliegen, veel turbulentie dus we gingen best hard heen en weer", vertelt een zo te horen Schotse vrouw. "Toen landden we en leunde het vliegtuig naar de rechterkant. Volgens mij kwam de wind er toen onder en werden we naar rechts geblazen, van de landingsbaan af."

Lees ook: Vliegtuig zakt door landingsgestel bij landing op Schiphol

Een andere passagier kan dat bevestigen. "Daarna hoorden we een hard schurend geluid en roken we brandend rubber of metaal, een hele sterke geur", vertelt hij. "Ik dacht, dat is het dan. Twee seconden lang hoorde je mensen klappen en juichen voordat ze bedachten, oh shit, we moeten dit vliegtuig uit. We wisten niet echt wat er aan de hand was en we waren een beetje bang voor een explosie."

Rennen
Gelukkig kwam het niet zo ver. Passagiers en personeel konden op eigen houtje uit het vliegtuig klimmen. "We renden zo ver als we konden, van de landingsbaan af. Ze (hulpverleners, red.) zeiden dat we maar op het gras moesten gaan staan", zegt een meisje.

Lees ook: VIDEO: Passagiers ontsnappen rennend uit vliegtuig

Het besef kwam later pas, vertelt een andere vrouw. "Ze brachten ons naar een plaats waar we even moesten wachten terwijl de autoriteiten alle protocollen doorliepen. Het was erg surrealistisch. Ik geloof dat het nu pas een beetje indaalt dat we eigenlijk gecrasht zijn."

Foto: