Ga naar Content
Noord-Holland

Dieven doen zich voor als verpleegster en beroven bejaarde man

23 februari 2017, 18.57 uur · Aangepast 27 februari 2017, 22.47 uur
Door: · Foto: Shutterstock

HAARLEM Een vrouw die claimde dat ze namens de huisarts kwam, heeft gisteravond geld en pasjes van een 86-jarige man gestolen. Ze werd daarbij waarschijnlijk geholpen door iemand anders.

De vrouw belde gisteravond rond 18.45 uur aan bij de bejaarde Haarlemmer. Ze vertelde hem dat ze hem namens de huisarts bezocht. Ze had een naambordje op haar kleding, maar door zijn bijziendheid kon de man niet goed lezen wat er precies opstond. 

'Medische handelingen'
De vrouw liet de man plaatsnemen op een stoel. Ze verdraaide die stoel vervolgens, zogenaamd om medische handelingen uit te voeren. Daardoor onttrok ze een deel van de woning aan het zicht van haar slachtoffer.

Waarschijnlijk is er tijdens de 'behandeling' ook een tweede dief het huis binnengekomen. Pas toen de vrouw allang vertrokken was, ontdekte de man dat zijn geld en pasjes verdwenen waren. 

Gebrekkig Nederlands
De politie is nog op zoek naar deze nepverpleegster. Ze was licht getint en droeg haar zwarte haar tot op haar schouders. Ze was tussen de 35 en 40 jaar oud en tussen de 1.65 en 1.70 meter lang. De vrouw sprak gebrekkig Nederlands.