Ga naar Content

Bezoekers veiling kringloopwinkel Naarden laten mogelijke Mondriaan links liggen

NAARDEN Er kwamen gisteren veel mensen naar de kijkdag van kringloopwinkel De Kringloper in Naarden. De meest exclusieve voorwerpen worden morgen geveild, maar voor een schilderij dat mogelijk door niemand minder dan Mondriaan werd vervaardigd was opvallend weinig interesse.

Het was al vroeg druk voor de deur van de Kringloper in Naarden. Een half uur voordat de deuren opengingen, stond er al een rij mensen hoopvol te wachten. En toen was het rennen geblazen. "Ik zoek wat spullen voor m'n dochter en ik hou zelf ook wel van oude spulletjes. Het is gewoon één groot museum", vertelt een bezoeker. 

Mondriaan
De waardevolste spullen worden morgen geveild. De mogelijke Mondriaan stond prominent vooraan in een goed beveilgde ruimte. Maar het bleef akelig stil rondom dat schilderij. "Ik vind hier helemaal niets aan", zegt een bezoekster. "Meningen verschillen."

Lees ook: Kringloopwinkel ontdekt schilderij Mondriaan

Als het daadwerkelijk een Mondriaan zou zijn, is het een koopje. De kringloopwinkel hoopt er morgen zo'n duizend euro voor te ontvangen. 
Maar de meeste bezoekers waren meer geïnteresseerd in andere spullen. "Bijvoorbeeld de vaas van Amstelhoek", vertelt medewerker Mohamed Boualia, "en de lampen en schilderijen."

Veiling
Wil je eigenaar worden van de mogelijke Mondriaan of iets anders moois? Vandaag is er nog een kijkdag van 10.00 tot 12.00 uur en 14.00 tot 16.00 uur. Zaterdag 25 februari is de veiling van 11.00 tot 16.00 uur. 

Foto: Joost Lammers / NH