Ga naar Content
Noord-Holland

Spits minder druk dan gevreesd

23 februari 2017, 19.00 uur · Aangepast 23 februari 2017, 20.15 uur
Door: · Foto: VID

AMSTERDAM Code oranje lijkt effectief wat het beperken van het fileleed betreft. De spits is vooralsnog minder druk dan verwacht werd.

Door de hevige storm die vanavond over het land trekt, werd een chaotische avondspits verwacht. Maar de veeldvuldige waarschuwingen lijken veel mensen van de weg te houden. Er stonden tot nu toe verrassend weinig files op de Noord-Hollandse wegen.

Op de A7 vormen zich nu wel files. Dat komt door omgewaaide bomen bij Avenhorn en een dak dat bij Purmerend-Noord door de wind van een trailer getrokken werd.

Bomen op de #A7 bij Avenhorn én dit dak van een trailer bij Purmerend-Noord. Files richting Amsterdam (via @WIS_Trisha) pic.twitter.com/Og0SQWuz2j

— VID (@vid) 23 februari 2017

Vrachtwagens
Op de N201 bij Hoofdorp is eerder vandaag de aanhanger van een vrachtwagen half omver gewaaid. Dat zorgde voor een file die snel opliep. Eerder ging er op de Houtribdijk tussen Enkhuizen en Lelystad ook al een vrachtwagen op zijn kant.

Ook de A9 bij Aalsmeer was bij de brug in de richting van Diemen afgesloten; ook daar was een vrachtwagen omgewaaid.

Open huif
De VID adviseerde vrachtwagenbestuurders die zonder lading rijden vanmiddag om hun huif te openen. Op die manier ondervinden ze veel minder hinder van de wind.

Automobilisten wordt geadviseerd extra voorzichtig te rijden op bruggen en viaducten, waar ze vaak het meeste wind vangen. Het is op een plek als het Rottepolderplein dus extra goed oppassen met de harde wind.

Voorspelbaar rijden
Verder roept de dienst op om voldoende afstand te bewaren. Het is ook raadzaam om in deze verraderlijke omstandigheden zo voorspelbaar mogelijk te rijden. Plotseling inhalen is wat de VID betreft bijvoorbeeld een no-go vanmiddag.

Bekijk hier de actuele verkeersinformatie: