Ga naar Content
Noord-Holland

Westerstorm teistert provincie, veel schade maar weinig gewonden

23 februari 2017, 20.55 uur · Aangepast 27 februari 2017, 18.40 uur
Door: · Foto: Robert F. Sant/Flevowegen

NOORD-HOLLAND De voorspelde zware storm hield flink huis in onze provincie. Het aantal schademeldingen en ongelukken was hoog, zo lieten de hulpdiensten weten. Gelukkig vielen er weinig gewonden te betreuren.

21.50 uur - Boom valt op auto in Santpoort-Zuid
De storm lijkt voorbij. Dat komt echter te laat voor een auto in Santpoort-Zuid, waar vanmiddag een hele grote boom op viel. 

Omgewaaide boom

20.30 uur - Eind is in zicht
Volgens brandweerkorps Gooi & Vecht is de storm voorbij. Het KNMI is het daar nog niet geheel mee eens, maar het eind begint wel in zicht te komen.

19.50 uur - Onverminderd veel meldingen
Nog steeds stromen de meldingen over takken en bomen op de straat binnen. Er rijden door de storm minder treinen tussen Amsterdam Centraal en Hoorn. Volgens het KNMI wordt het na middernacht pas iets beter qua wind.

17.50 uur - Steiger omgekieperd
Door de harde wind is een bouwsteiger in de Hofwijckstraat in de Amsterdamse wijk Bos en Lommer omgekieperd. Voor zover bekend, is er niemand gewond geraakt. 

Steiger valt om in Hofwijckstraat Bos en Lommer

17.45 uur - Boom mist auto op haar na
Op verschillende plekken in de provincie zijn bomen naar beneden gekomen. Zo ook op een parkeerplaats in de Purmerendse Bunderstraat, waar de boom een auto op een haar miste. 

Boom mist auto op haar na

17.30 uur - Vliegtuig zakt door landingsgestel bij landing op Schiphol
Een passagierstoestel van Belgische maatschappij Flybe met 59 passagiers aan boord is vanmiddag bij de landing op de Oostbaan op Schiphol door het landingsgestel gezakt. Het toestel kwam daardoor naast de baan terecht

Alle 59 passagiers hebben de Bombardier Dash 8, die om 14.10 uur vanuit de Schotse stad Edinburgh was vertrokken, ongedeerd verlaten. Na het ongeluk werd het vliegverkeer op Schiphol enige tijd stilgelegd, maar inmiddels landen er weer toestellen.  

Toestel van Flybe ligt op Schiphol Oost-baan @NHNieuws pic.twitter.com/vnqKCXTpWT

— Doron Sajet (@dsajet) February 23, 2017

16.30 uur - Vertraging op A9 door gekantelde vrachtwagen

Ook bij de brug van Aalsmeer is een vrachtwagencombinatie gekanteld. Door het ongeluk is de snelweg richting Diemen vrijwel geheel dicht, meldt de VID.

A9 bij de brug van Aalsmeer in de richting van Diemen vrijwel dicht: gekantelde vrachtwagencombi. #storm pic.twitter.com/XBT9vs3KNi

— VID (@vid) February 23, 2017

16.10 uur - Amsterdamse De Boelelaan afgesloten 
De politie heeft een deel van de De Boelelaan in Amsterdam-Zuid afgesloten omdat er bouwmateriaal op de weg kan waaien. Op foto's is te zien dat er een stuk golfplaat naar beneden is gekomen. 

Deel Boelelaan afgezet wegens vallend bouwmateriaal. Volg alle ontwikkeling over de storm in ons liveblog https://t.co/k67wQJ5vUw pic.twitter.com/91CIO8sy8H

— AT5 (@AT5) February 23, 2017

15.33 uur - Ook vrachtwagen in problemen op N201
Ook op de N201 bij Hoofddorp dreigt het achterste deel van een vrachtwagencombinatie te kantelen. Om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren, is het verkeer erachter stilgelegd. Inmiddels staat er zo'n drie kilometer file. Kijk hier live mee via één van de webcams.

@NHNieuws @RTLnieuws vrachtwagen op de #N201 #stormdoris pic.twitter.com/JzwWWY48ZI

— Robert F. Sant (@RFSantHaarlem) February 23, 2017

15.10 uur - Houtribdijk dicht
De Houtribdijk tussen Lelystad en Enkhuizen (N203) is dicht vanwege een geschaarde vrachtwagencombinatie, meldt de Verkeersinformatiedienst (VID). Rijkswaterstaat laat weten dat de dijk in beide richtingen tot na de storm dichtblijft, ook als de vrachtwagen eerder is geborgen.

De houtribdijk #N302 is ↔️ afgesloten wegens deze geschaarde combi. Na het bergen blijft de weg DICHT ivm de #storm. Foto @FlevoWegen pic.twitter.com/TyXcLlFcu5

— VID (@vid) February 23, 2017

Ook uit andere plaatsen in de provincie komen schademeldingen. Zo is eerder op de dag in Heerhugowaard een boom op een auto terechtgekomen. De achterruit van de auto ligt volledig in puin.