Ga naar Content

Uitslaande brand in woning Westzaan: brandweerman gewond, katten dood

WESTZAAN Een woning aan het Zuideinde in Westzaan is vanavond verwoest door een uitslaande brand. De brandweer heeft drie honden uit het pand gered. Een brandweerman raakte gewond.

Het vuur ontstond rond 18.00 uur en verspreidde zich snel. Op foto's is te zien hoe de vlammen uit het dak van het vrijstaande pand slaan. Een aantal buren moest hun woning tijdelijk verlaten. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De brandweer is nog bezig met nablussen. Een deel van het dak van de woning is gesloopt.

De bewoners konden hun huis zonder kleerscheuren ontvluchten. De brandweer kon ook drie honden levend uit het pand halen, maar een onbekend aantal katten overleefde de brand waarschijnlijk niet. 

Dakpan
Bij de brand raakte een brandweerman gewond. Toen hij het pand was ingegaan op zoek naar mensen, viel er een dakpan op zijn schouder. Hij is in het ziekenhuis behandeld en later met een mitella om zijn arm naar de plek van de brand teruggekeerd om zijn collega's gerust te stellen, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. 

Brand #Zuideinde #Westzaan. Brandweer haalt meerdere honden uit de woning. Zuideinde ter hoogte van 127 afgesloten. Blijf uit de rook.

— VrZW (@VrZW) 22 februari 2017

Brand #Zuideinde #Westzaan onder controle. Brandweer red 3 honden uit woning. Dak ivm veiligheid en nablussen gedeeltelijk gesloopt. 1/2

— VrZW (@VrZW) 22 februari 2017