Ga naar Content
Noord-Holland

Wereldberoemde Gay Pride komt naar Zandvoort

22 februari 2017, 16.43 uur · Aangepast 23 juli 2017, 12.23 uur
Door: · Foto: Shutterstock

ZANDVOORT De inmiddels niet weg te denken Gay Pride gaat deze zomer voor het eerst uitbreiden naar Zandvoort. Initiatiefnemer Wim Peeters denkt dat het toerisme in de badplaats op deze manier een impuls krijgt: "Het wordt een groot feest."

De Gay Pride in Zandvoort moet een verlengstuk worden van het evenement in Amsterdam. Peeters denkt dat de kustplaats de meest gunstige plek is om het feest te organiseren. "De Engelse badplaats Brighton heeft ook zijn eigen Gay Pride. Daar blijkt het heel goed te werken en heeft het toerisme een boost gekregen", aldus Peeters. 

Gezelliger 
Ook ziet de Zandvoorter een afname van de lhbt-gemeenschap in Zandvoort. "Vroeger was het hier veel gezelliger." Door de Gay Pride naar de stad te halen, hoopt hij de gemeenschap nieuw leven in te blazen. "Het idee is om een roze trein vanuit Amsterdam naar de badplaats te laten rijden."

Lees ook: Botenparade Gay Pride staat dit jaar bol van 'ongemakkelijke thema's'

De Amsterdamse organisatie is te spreken over de initiatieven en wil graag een steentje bijdragen aan de realisatie van het evenement. Op dit moment zijn er nog geen definitieve afspraken, maar Wim Peeters verwacht dat binnenkort sponsors van het evenement op de stoep staan. Hij heeft namelijk al veel positieve berichten ontvangen en zegt dat het voor 95 procent zeker is dat het doorgaat. 

Gesprekken
Om het evenement door te laten gaan, is er toestemming van de gemeente nodig. Op dit moment zijn de gesprekken nog gaande. Op dit moment is de verwachting dat de Gay pride in Zandvoort van 31 juli tot en met 2 augustus gaat plaatsvinden.