Ga naar Content
Noord-Holland

Inbrekers aangehouden na inzet politiehelikopter en hondengeleider

21 februari 2017, 10.15 uur · Aangepast 27 februari 2017, 22.24 uur
Door: · Foto: Politie IJmond

NOORD-SCHARWOUDE De politie heeft gisteravond drie inbrekers aangehouden die zij aantroffen in een woning aan de Poldermolen in Noord-Scharwoude. De dieven vluchtten de woning uit, maar konden met behulp van inzet van de helikopter en een hondengeleider worden aangehouden.

De politie kreeg rond 21.45 uur melding van de inbraak. Bij aankomst bij de woning bleken de inbrekers nog binnen te zijn. Ze vluchtten de woning uit toen de agenten binnenkwamen.

De politiehelikopter, hondengeleider en meerdere agenten moesten eraan te pas komen om de inbrekers te kunnen aanhouden. Het gaat om drie 17-jarige jongens uit Noord-Scharwoude.

Mensen uit de omgeving van Noord-Scharwoude reageerden gisteravond ongerust op de aanwezigheid van de helikopter.

Lees ook: Compleet voetbalelftal bestolen: kleedkamer leeggeroofd tijdens de training

Uit tweets van wijkagent Anne Kees Meines valt op te maken dat er de laatste dagen vaker is ingebroken in Noord-Scharwoude en Sint Pancras. Ook bij sportclubs en een kinderboerderij in de regio zijn de afgelopen periode inbraken gepleegd. De politie heeft vooralsnog geen reden die met elkaar te linken, aldus een woordvoerster.

Na wederom inbraken in St Pancras en Nrd Scharwoude, gisteravond, 3 verdachten aangehouden op heterdaad! pic.twitter.com/j9NrfjJqtr

— Anne Kees Meines (@POL_Meines) February 21, 2017