Ga naar Content
Noord-Holland

Rijsenhouters maken filmpje voor Trump: "You have the White House, we have glass houses!"

20 februari 2017, 15.28 uur · Aangepast 20 februari 2017, 16.28 uur
Door: · Foto: InRijsenhout

RIJSENHOUT Nederland staat inmiddels goed op de kaart bij de Amerikaanse president Trump, dankzij de video van Zondag met Lubach waarin ons kleine landje flink wordt gepromoot om 'The Netherlands second' te maken. Rijsenhout probeert met een eigen versie een nieuwe gooi naar die tweede plek te doen.

In navolging van het succes van de video van Zondag met Lubach besloten Alkmaarders al eerder een eigen versie te maken. Nu proberen de Rijsenhouters president Trump te overtuigen van de schoonheid van het dorp: "You have the White House, we have many glass houses!", refererend aan de vele kassen in het gebied.

Vluchtelingen
Trumps immigratiebeleid wordt ook flink op de hak genomen in het filmpje. "Wij houden vluchtelingen buiten met een muur van water, genaamd de Ringvaart Haarlemmermeer. Soms proberen ze via de boot toch binnen te komen, maar dan sturen we ze terug en laten we hen ervoor betalen", verwijst de voice-over naar de pontjes. 

Ook de Geniedijk, dorpshuis de Reede en de band The Hucksters moeten de Amerikaanse president overtuigen om Rijsenhout Second te laten worden.

Lees ook: Let's make Alkmaar great again: "Barcelona has the Sagrada Familia, Alkmaar the Grote Kurk"

De Rijsenhouters kunnen het filmpje in ieder geval erg waarderen. "Geweldig, op deze manier wordt het nog Rijsenhout First!", reageert iemand.

Bekijk de video hieronder: