Ga naar Content

Gemeente stuurt stempassen naar overledenen

AVENHORN De gemeente Koggenland is in grote verlegenheid gebracht omdat er stempassen voor de Tweede Kamerverkiezingen zijn verstuurd naar overleden inwoners van Avenhorn, Berkhout, Ursem en Scharwoude.

Ook vielen er stempassen op de mat bij mensen uit die plaatsen die verhuisd zijn binnen de gemeente of de gemeente hebben verlaten, meldt de gemeente op haar website. Voor de adressering van de stempassen maakte de gemeente gebruik van een oud adressenbestand. 

Lees ook: Gemeenten maken zich zorgen over verkiezingen

De fout kwam aan het licht tijdens de verspreiding van de stempassen, waarna meteen werd besloten de rest van de passen niet te versturen en ze te vernietigen. De gemeente gaat voor alle inwoners nieuwe stempassen drukken, die ze voor 1 maart in de brievenbus kunnen verwachten.

De nieuwe stempas is voorzien van het Koggenland-logo. Stempassen zonder logo zijn onbruikbaar. Ook mensen die een juiste stempas hebben gekregen, krijgen een nieuwe. 

Excuses
Burgemeester Posthumus betreurt wat er is gebeurd. "Ik bied oprecht mijn excuses aan voor deze vervelende situatie. Met name aan nabestaanden die op deze manier opnieuw geconfronteerd worden met het verlies van hun dierbare(n)." 

De gemeente heeft laten weten grondig uit te zoeken wat er precies is misgegaan en maatregelen te treffen om zulke fouten in de toekomst te voorkomen. 

Foto: NH Nieuws