FC Volendam verliest de topper van VVV

VOLENDAM FC Volendam heeft geen vuist kunnen maken in de thuiswedstrijd tegen koploper VVV. In eigen huis verloor de ploeg van Robert Molenaar de topper van VVV met 0-1.

FC Volendam had met winst goede zaken kunnen doen voor de periodetitel, maar die kansen zijn nu weer kleiner geworden. Ook loopt VVV nu wel erg ver uit op de ranglijst. Het stadion in Volendam was lang niet vol voor deze belangrijke wedstrijd. De mensen die waren gekomen zagen bovendien een van de slechtste thuiswedstrijden van het seizoen van FC Volendam.

Snelle treffer VVV
VVV nam meteen het heft in handen en liet Volendam in de beginfase nauwelijks voetballen. Dat resulteerde al na negen minuten in een doelpunt voor de Limburgers. Volendam verdedigde slecht uit en daar profiteerde Moreno Rutten van. Zijn schot belandde via een Volendams been achter keeper Hobie Verhulst. Na die vroege goal nam VVV iets gas terug, hoewel de beste kansen voor VVV bleven. Zo kon Mohamed Betti de bal maar net op tijd wegwerken bij een corner en probeerde Roel Janssen het nog eens met een omhaal. Vlak voor rust tikte Verhulst een prima kopbal van Ralf Seuntjens uit het doel.

Het lukt niet voor Volendam
Na de rust kreeg Volendam een vrije trap op een leuke plek na een handsbal van Jerold Promes, maar de vrije trap die daarop volgde werd weggestompt door keeper Delano van Crooij en vervolgens door Henny Schilder tegen de lichtmast aan geschoten. Torino Hunte was dicht bij de beslissing, maar hij raakte in de 56e minuut de paal. Door het inbrengen van Jack Tuijp vooral Raoul Esseboom kreeg Volendam langzaam maar zeker toch wat kansjes. Betti trok de bal voor op Steltenpool, die de bal naast zag gaan via een VVV-voet. Uit de hoekschop kopte Paul Kok de bal bijna binnen, maar die werd nog net voor de doellijn weggehaald. Met nog een kwartier te gaan was Mohamed Betti dicht bij de gelijkmaker. Zijn schot ging maar net voorlangs.

Met tien man verder
Volendam moest de laatste tien minuten met tien man verder nadat Paul Kok binnen korte tijd zijn tweede gele kaart in de wedstrijd kreeg en dus met rood naar de kleedkamer kon vetrekken. Volendam probeerde het nog wel in de slotfase, maar een gelijkmaker zat er niet meer in.

FC Volendam staat nog op de derde plek na het verlies met 48 punten uit 26 duels, maar MVV speelt zondag nog en heeft maar twee punten minder. VVV heeft nu in de strijd op promotie elf punten meer dan Volendam.

Opstelling Volendam: Verhulst; Betti, Schilder, Schouten, Kok; Visser, Essenboom (Tuijp/58), Kwakman, v.Kippersluis; v.d.Heijden (Stro/85), Steltenpool

Opstelling VVV: v.Crooij; Rutten, Promes, Röseler, Janssen; Dekker, Leemans, Sleegers; Seuntjens, Opoku (Resida/68), Hunte (Misidjan/80)